Grillowany stek wołowy

Grillowany stek wołowy
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Podana przez nas propozycja idealnie nada się też w nadchodzącym sezonie grillowym. Preferujemy wersję średnio wysmażoną.

Składniki

  • polędwica wołowa (700-800 g)
  • musztarda dijon
  • sól ,pieprz

Przygotowanie


  1. Mięso dzielimy na kawałki o grubości 2-3 cm. Oprószamy solą i pieprzem ,nacieramy musztardą i zawijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 30 min. Na bardzo rozgrzanej patelni grillujemy stek z obu stron. Stopień wysmażenia uzależniony jest od czasu grillowania. Możemy podać z grillowanymi warzywami.

Komentarze do przepisu (6)

obserwujacy 13 kwietnia 2015
idealny stek pychotki :)
Futka 13 kwietnia 2015
Boski, soczysty - wyśmienity :D
major 26 września 2016
Mam pytanko od kiedy steki sie soli przed obrobka termiczna????
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • polędwica wołowa (700-800 g)
  • musztarda dijon
  • sól ,pieprz
Składniki