Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała propozycja na szybki, smaczny, zdrowy i sycący obiadek.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 90
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2292
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1650
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 90
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2292
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1650
Składniki
Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy mieszanką ziół włoskich i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Rybkę można również zamarynować dzień wcześniej i wtedy nasz czas przygotowania dania zdecydowanie się skróci, a rybka będzie bardziej aromatyczna.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w pióra cebulę, szklimy. Do lekko zeszklonej cebuli dorzucamy pokrojoną w półplasterki cukinię i posypujemy 2 łyżeczkami ziół prowansalskich i ½ łyżeczki ziół włoskich. Mieszamy i dusimy do chwili, aż cukinia będzie półmiękka. Dorzucamy ½ torebki ugotowanego ryżu. Mieszamy i doprawiamy odrobiną pieprzu do smaku. W tym samym czasie rozgrzewamy patelnię grillową, na rozgrzaną patelnię wkładamy łososia, najpierw od strony skóry. Grillujemy z każdej strony po około 5 minut, w zależności od grubości ryby.
Upieczonego łososia podajemy z ryżem i cukinią, dekorujemy listkami pietruszki i suszonym lubczykiem.