Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie dla wielbicieli łososia i pikantnych smaków ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 70
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 70
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Wszystkie składniki marynaty starannie wymieszać. Filety umyć, osuszyć, posolić, a następnie posmarować od wewnętrznej strony marynatą. Włożyć do miski, przykryć i na 12 godz. wstawić do lodówki.
Filety wyjąć z miski, ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować po 5 minut z każdej strony ( mięso powinno nabrać bladoróżowego koloru). Ja podałam z grillowaną cukinią, ale polecam także z dipem pomidorowym. Smacznego ;)