Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowany boczek"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1188
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12100
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1188
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12100
Składniki
Przyprawę grillową wymieszaj z olejem. Boczek włóż do miseczki, zalej przygotowaną marynatą, wymieszaj. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie (nie będą się przypalać). Plastry boczku ciasno nawiń na patyczki. Ponownie włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Patyczki z boczkiem ułóż na rozgrzanym grillu i opiekaj aż do zrumienienia.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 10 minut. Sztuka: 120 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie