Grillowania łopatka wieprzowa

Grillowania łopatka wieprzowa
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Pyszna, marynowana wcześniej i zgrillowana <3

Składniki

  • 800 g łopatki wieprzowej
  • 330 ml soku pomidorowego
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek tymianku
  • 1 łyżka mielonej papryki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Posiekane zioła wrzucamy do soku pomidorowego wymieszanego z olejem i przyprawami. Marynatą zalewamy mięso, odstawiamy na 24 godziny.

    Po tym czasie, plastry mięsa grillujemy z obu stron.

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 30 czerwca 2019
A co! Grilla odpalę raz jeszcze! :P
Składniki
  • 800 g łopatki wieprzowej
  • 330 ml soku pomidorowego
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek tymianku
  • 1 łyżka mielonej papryki
  • sól, pieprz
Składniki