Grillowania karkówka z groszkiem po francusku

Grillowania karkówka z groszkiem po francusku
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Marynata nadała karkówce ciekawy smak.

Składniki

  • Marynata : 100 ml oliwy
  • 1 łyżka czerwonego octu balsamicznego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka tabasco
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • oregano
  • bazylia
  • mięta
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 2 dość grube plastry karkówki

Przygotowanie

  1. Przygotowałem marynatę. Wymieszałem oliwę z octem balsamicznym i octem ryżowym, tabasco. Dodałem bardzo drobno posiekany czosnek. Ponownie wymieszałem. Na koniec wsypałem zioła i przyprawę do grilla. Do marynaty włożyłem plastry karkówki. Odstawiłem do lodówki na noc.
    Rozgrzałem grill. Wyjąłem karkówkę z marynaty i grillowałem ją, aż zrobiła się i miękka.
    Podałem ją z ziemniakami i zielonym groszkiem po francusku.

Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 23 lipca 2019
Bardzo apetycznie,takie danie bym zjadła,super :-)
Składniki
  • Marynata : 100 ml oliwy
  • 1 łyżka czerwonego octu balsamicznego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka tabasco
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • oregano
  • bazylia
  • mięta
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 2 dość grube plastry karkówki
Składniki