Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane warzywa i pieczarki z imbirem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach korzeń imbiru. Czosnek przeciśnij przez praskę. Papryczki chilli oczyść i drobno posiekaj. Przygotowane włóż do miski i zalej oliwą. Dodaj sól i kumin do smaku, wymieszaj.
Cukinię, bakłażan oraz patisony umyj starannie, pokrój w plastry ze skórką. Oczyść pieczarki, usuń nóżki. Większe sztuki przekrój na połówki. Pokrój na kawałki oczyszczone papryki. Pomidorki oderwij z gałązek, opłucz pod bieżącą wodą, osusz.
Warzywa i pieczarki włóż do imbirowej marynaty, wymieszaj, odstaw na godzinę. Następnie układaj na tackach do grilla i smaż kilkanaście minut, często obracając i smarując resztą marynaty. Podawaj jako gorącą przystawkę.Źródło: Świat kobiety