Grillowane udka kurczaka.

Grillowane udka kurczaka.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Udka możemy w różny sposób zaprawiać,smaki sami wybieramy do siebie. Tym razem zrobiłam udka na tacce aluminiowej,,tak najlepiej się udają,są miękkie i bardzo smaczne.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • kurkuma łyżka
  • przyprawa do żeberek łyżka
  • papryka wędzona
  • szkl.wody gazowanej

Przygotowanie

  1. Zaprawione przyprawami udka zostawić na kilka godz.
    Rozpalić grilla,każde udko owinąć folią aluminiową i położyć na tacce na grillu.
    Piec ponad godz.
    Kiedy mięso jest miękkie odwinąć z folii i jeszcze chwilę pogrillować .
    Podawać z surówkami .

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (33)

Nevermore 11 maja
U Ciebie też pewnie grill na pod chmurką ( choć ich nie widzę hihi ), bo takie pyszności wstawiasz :)
U nas od... Czytaj całość »
U Ciebie też pewnie grill na pod chmurką ( choć ich nie widzę hihi ), bo takie pyszności wstawiasz :)
U nas od soboty obiad na ogrodzie, bo po co siedzieć w domu ;)
Docherro 11 maja
U mnie jest tyle dobrze,że taras zadaszony,deszcz nie jest przeszkodą w grillowaniu.A już bardzo brakowało... Czytaj całość »
U mnie jest tyle dobrze,że taras zadaszony,deszcz nie jest przeszkodą w grillowaniu.A już bardzo brakowało właśnie takiego wypoczynku:)
fafiatko 11 maja
Przepysznie podany kurczak!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 udka z kurczaka
  • kurkuma łyżka
  • przyprawa do żeberek łyżka
  • papryka wędzona
  • szkl.wody gazowanej
Składniki