Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja dla 2-3 osób, czas przygotowania ok. 30 min.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Na rozgrzaną oliwę kładziemy plastry tofu. Smażymy na patelni grillowej z obu stron na na złoty kolor. Polewamy sosem sojowym. Czekamy, aż sos odparuje, oblepiając glazurą plastry tofu. Zdejmujemy z gazu i posypujemy wędzoną papryką i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przygotowujemy sałatkę: dobrze wypłukaną i odsączoną sałatę mieszamy z pozostałymi składnikami. Osobno przygotowujemy sos: sok z cytryny mieszamy z musztardą, a kiedy się połączą, powoli wlewamy oliwę do uzyskania jednolitej emulsji. Sos dodajemy tuż przed podaniem. Jeśli chcesz, by danie było bardziej treściwe, zjedz je z kaszą jęczmienną lub ryżem basmati.