Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybkie w przygotowaniu i smaczne danie z grilla. Musimy tylko pamiętać, że solimy je dopiero po zdjęciu z rusztu. Dodatek masła ziołowego czyni go wyjątkowo smacznym . Polecam.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1419
Polecam.
Odsłon: 221
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 28
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7987
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1419
Polecam.
Odsłon: 221
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 28
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7987
Składniki
Steki lekko rozbić na grubość 3-4 cm. Każdy posmarować oliwą z obu stron i oprószyć grubo zmielonym pieprzem. Odstawić na godzinę w temperaturze pokojowej. Smażyć na mocno rozgrzanym ruszcie , najpierw przez 3-5 minut z każdej strony i dodatkowo po 1 minucie już na wolniejszym ogniu. Zdjąć z rusztu i dopiero na talerzu posolić. Nie podawać od razu, tylko odczekać 3-4 minuty, by "doszły". Na wierzchu każdego ułożyć po łyżeczce masła ziołowego. Dobrze zgrillowany stek , powinien być w środku lekko różowy.