Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowane piersi z pomidorami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Składniki
Piersi umyj, oczyść i przetnij na cieńsze kotlety. Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz z 2 łyżkami oliwy. Dopraw. Wysmaruj piersi marynatą i odstaw na godzinę. Następnie usmaż je na grillu lub patelni grillowej.
Liście szpinaku umyj, odetnij końce i duś 5 minut w niewielkiej ilości wody. Odcedź. Przesmaż na maśle. Przypraw. Pomidory pokrój w plastry.
Na każdej piersi ułóż 2 plastry pomidora i odrobinę szpinaku. Przykryj drugą piersią. Zepnij wykałaczkami. Grilluj przez chwilę. Udekoruj bazylią.
6,30 zł porcjaŹródło: Takie jest życie