Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane mięso z warzywami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Składniki
Kiełbasę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie natnij.
Z papryki wytnij gniazda nasienne, po czym potnij ją na ćwiartki. To samo zrób z obraną cebulą.
Do mięsa mielonego dodaj roztrzepane jajko oraz 3 łyżki bułki tartej. Dosyp sól i pieprz. Masę wymieszaj, a następnie ulep małe kulki. Patyki do szaszłyków namocz w letniej wodzie. Ostrożnie nadziej na nie wołowinę na przemian z pomidorkami koktajlowymi.
Ułóż przygotowane na ruszcie. Dołóż także główki czosnku (nie obieraj ich z łupin). Całość posyp dość obficie przyprawą do grilla. W razie potrzeby możesz podlewać mięso odrobiną wody lub piwa.
Gotowe danie podawaj, np. z pieczywem, ketchupem i musztardą.Źródło: Kurier TV