Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna i oryginalna propozycja na danie z grilla. Kremowy serek, marynowane papryczki jalapeño, koperek, bazylia oraz szpinak stanowią idealne połączenie z łososiem.
grill, płyta żeliwna do grillowania
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 522
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 740
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 522
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 740
Składniki
Przez środek każdego kawałka ryby robimy nacięcie(uważając by nie przeciąć skóry na wylot), tak by powstała łódeczka. Kawałki łososia oprószamy solą i pieprzem.
Serek mieszamy z posiekanym koperkiem, szpinakiem i bazylią. Dodajemy pokrojone w plasterki jalapeño. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia nadziewamy farszem.
Na grillu rozgrzewamy żeliwną płytę, gdy jest gorąca układamy kawałki ryby. Rybę grillujemy w zamkniętym grillu przez 3-4 minuty.
Tak przygotowanego łososia podajemy z ulubioną sałatką warzywną.
Smacznego