Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowane kotlety jagnięce z lawendą i miętą oraz leśną sałatką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
• 1. Kotlety natrzyj olejem i oprósz pieprzem. Posyp posiekaną miętą, rozmarynem i kwiatami lawendy. Odstaw do zamarynowania na godzinę w temperaturze pokojowej.
Po tym czasie wrzuć na rozgrzany grill lub patelnię grillową i opiekaj 5 minut z każdej strony, tak by mięso pozostało różowe w środku.
Rzodkiewki i marchewkę potnij na cieniutkie plasterki i włóż do wody z lodem (będą bardziej chrupiące).
Groszek zblanszuj minutę w osolonym wrzątku i zahartuj lodowatą wodą.
Kurki podduś na maśle, doprawiając je solą i pieprzem.
Przygotuj dressing, czyli wymieszaj sok z cytryny, miód, musztardę i oliwę.
Na talerzu rozłóż plastry marchwi i rzodkiewki, pomiędzy nimi rozsyp owoce, kurki i groszek.
Udekoruj wszystko listkami mięty i kwiatami lawendy, skrop dressingiem. Na środku ułóż grillowane kotleciki.
Klasyka deserów zyska nową odsłonę, kiedy zamiast cukru wykorzystasz syrop z młodych pędów sosny. Nabierze głębi i leśnego aromatu. Możesz podać go solo lub przełamać jego słodycz leśnymi malinami.
crEme brUlÉe aromatyzowany lasemŹródło: Pani