Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne treściwe a zarazem lekkie danie. Polecam.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 19
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 19
Składniki
Przygotowanie; Kiełbasę wyciągamy z osłonek, dodajemy namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę, jajko, musztardę i wyrabiamy ręką na gładką masę. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy jeszcze do smaku. Na końcu wrzucamy kolendrę. Mieszamy. Wkładamy do lodówki aby masa się lekko ścięła. Przygotowujemy patyki do szaszłyków. Następnie oblepiamy je na około mięsem. Grillujemy z każdej strony po kilka minut. Kaszę gotujemy do miękkości. Pieczarki obieramy, usuwamy nóżkę. Środek pieczarek posypujemy przyprawą grillową. Kaszę odcedzamy, studzimy. Przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną paprykę i starty żółty ser. Doprawiamy do smaku czosnkiem, solą i pieprzem, Mieszamy. Nadziewamy pieczarki. Układamy je obok siebie na folii aluminiowej, następnie zawijamy i układamy na grillu. Grillujemy kilka minut. Podajemy z koftami.