Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowane kapelusze pieczarek"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Pieczarki umyć, oderwać nóżki, środek lekko wydrążyć. Kapelusze rozłożyć na wysmarowanej oliwą tacce do grillowania.
Cebulę, boczek i nóżki pieczarek pokroić w kosteczkę, oprószyć pieprzem, dodać posiekaną natkę i bazylię (zostawić kilka gałązek do dekoracji),wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i utartym serem.
Masą faszerować kapelusze. Grillować ok. 45 minut. Podawać z pomidorami i grzankami czosnkowymi.Źródło: Twoje Imperium