Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie obiadowe z jednej z diet "mądrego odchudzania", wegańskie danie obiadowe, jaka to u mnie zwykle bywa przygotowane w międzyczasie i błyskawicznie :)
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32629
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 112
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32629
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 112
Składniki
Grillowana soja - przygotowanie 2 minuty Rano przy porannej kawie, przyprawy, cebulę, czosnek i kotlety sojowe zalewam ciepłą wodą i przykrywam talerzykiem (aby sucha soja namiękła a nie wypływała na wierzch). W paczce jest ok. 10 małych szt, na 1 obiad dla 4 osób. Wyjmuję buraczki z zamrażarki, niech sobie stoją do obiadu spokojnie rozmrażając w temperaturze pokojowej. A skąd są w zamrażarce? - Jak gotuję buraczki na jażynkę, od razu 3 kg :) Jedno gotowanie, jedno tarcie na tarce o grubych oczkach, jeden bałagan ::) Część zjadamy po ugotowaniu a część pakuję z pojemniki, po 500 g i zamrażam, żeby były gotowe na kolejne obiady :)
Buraczki podgrzewam na patelni beztłuszczowej lub w garnku. Kotlety sojowe odsączam z wody z przyprawami i grilluję 6-8 minut. Już na talerzu buraki posypuję świeżym pieprzem i układam soję :) Smacznego :)