Grillowana pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem grzybowym

Grillowana pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem grzybowym
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Danie bardzo proste w przygotowani, ale jakże smaczne!

Składniki

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować wg. przepisu na opkowaniu.

  2. Na głębokiej patelni rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, wrzucić mrożone grzyby, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości (ok.20 min.) podprawić zahartowaną wywarem śmietaną, posolić i popieprzyć do smaku.

  3. Pokroić pierś z indyka na zgrabne plastry i grillować na patelni lub grillu elektrycznym, ja takiego własnie użyłam. Taki grill jest o tyle lepszy, że zamykam mięso i jest poddane od razu dużej temperaturze jednocześnie z dwóch stron. Dzięki temu mięso pozostaje soczyste.

  4. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

fafiatko 20 stycznia
Pyszne i lekkie danie!
Składniki
Składniki