Grillowana kaszanka z remuladą

Grillowana kaszanka z remuladą
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kobi
Przepyszna grillowana kaszanka z cebulką i sosem Remulada duńska.

Składniki

  • kaszanka 30 dkg
  • Cebula 1/2 szt.
  • remulada duńska do smaku
  • pieczywo tostowe 2 szt.
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy lej na patelni grillowej. Kroimy cebulę w półksiężyce i szklimy na patelni.

  2. Dodajemy kaszankę i całość smażymy ok 3-4 min (kaszanka powinna być miękka.

  3. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla do 180C. Tosty grillujemy ok 10 min, aż będą chrupiące.

  4. Na każdy tost nakładamy porcję kaszanki, dodajemy sos remulada (np. Folwark)

Składniki
  • kaszanka 30 dkg
  • Cebula 1/2 szt.
  • remulada duńska do smaku
  • pieczywo tostowe 2 szt.
  • sól, pieprz do smaku
Składniki