Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas grillowy nastał, więc i ja będę się z Wami dzielić moimi propozycjami na grilla. Dziś pora na karkówkę, która jest nieodzownym elementem grillowego menu. Można ją w różny sposób marynować. Podaję przepis na smaczną grillowaną karkówkę w keczupie.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1883
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1743
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1883
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1743
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy i każdy plaster rozbijamy nieco tłuczkiem z obu stron Mięso solimy i pieprzymy i odstawiamy na ok 1/2 godziny do lodówki Z keczupu, musztardy, oleju, przeciśniętego przez praskę czosnku, majeranku i papryki robimy marynatę i obtaczamy w niej kawałki mięsa. Ponownie odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę Następnie mięso grillujemy z każdej strony po ok 10 minut Podajemy z musztardą, pieczywem i ulubioną surówką