Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne klopsiki z mięsa wieprzowego podawane w towarzystwie sosu tzatziki są idealnym pomysłem na rodzinne spotkania przy grillu. Orzeźwiający dip ze świeżego ogórka i świeżego koperku to również doskonały dodatek do mięs lub szaszłyków.
Nóż kuchenny, tarka, patelnia, deska do krojenia, talerze głębokie lub płytkie, łyżka stołowa
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Do mięsa mielonego wbić jaja, posiekaną drobno czerwoną cebulę, kilka łyżek bułki tartej, doprawić przyprawami. Dobrze wyrobić masę. Zwilżonymi wodą dłońmi formować małe kuleczki. Dokładnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej. Mięso smażyć do nabrania brązowego koloru. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Koperek drobno posiekać, ogórka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mocno odcisnąć z nadmiaru wody. Przełożyć do miski, dodać koperek i jogurt grecki. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu można dodać oliwę. Potrawę można podawać jako danie główne z dodatkiem puree lub frytek bądź przystawkę na grillu. Smacznego!