Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grecka moussaka"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2998
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3433
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 113
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 41
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2998
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3433
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 113
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 41
Składniki
Bakłażany umyj i pokrój w plastry. Posyp je solą, po czym odstaw na kwadrans, by puściły sok – i wytrzyj.
Papryki potnij w kostkę, a szalotkę z czosnkiem drobno posiekaj. Na rozgrzanej oliwie zeszklij warzywa, a po chwili dodaj pokrojone pomidory. Zalej całość winem i dopraw przyprawami. Duś ok. 20 minut.
Na drugiej patelni podsmaż osolone mięso mielone.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą ułóż naprzemiennie warzywa i mięso. Wierzch polej beszamelem i zapiecz.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcalŹródło: Kurier TV