Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na obiad. Połączenie ziemniaków i makaronu - pomysł dziwny, ale jak pierwszy raz spróbowałem tego dania stwierdziłem, że jest bardzo dobre. Granatir zagościł na dobre na moim stole. Przepis dostałem od swojego znajomego Słowaka, po raz pierwszy również jadłem je u niego w domu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 136
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 136
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzie. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebule obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. *Można również cebulę podsmażyć z chudym boczkiem (jak kto woli)
Do ugotowanych ziemniaków dodać podsmażoną cebulę, dodać paprykę i pieprz cayenne, utłuc na puree. Ugotowany makaron wymieszać z ziemniakami.