Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gotowana rolada z kiełbasą białą i wędzoną"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Mielone mięso wyrób z 4 posiekanymi ząbkami czosnku i mlekiem, przypraw. Obie kiełbasy włóż na chwilę do wrzątku z przyprawami. Ostudź, zdejmij osłonki (wywar zachowaj). Kiełbasy przekrój wzdłuż na pół. Szynkę pokrój w słupki.
Masę mięsną rozłóż na papierze do pieczenia, zostawiając wolne brzegi (2 łyżki masy zachowaj). Na jednym brzegu ułóż obok siebie wzdłuż kiełbasy. Przykryj odłożoną masą mięsną, ułóż szynkę, lekko wgniatając, posyp rozmarynem, zwiń razem z papierem. Końce zwiąż.
Do garnka wlej zachowany wywar i wodę. Dodaj oba chrzany i ząbek czosnku, przypraw, włóż roladę. Gotuj 60 minut, na koniec ostudź w wywarze.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie