Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gomółki serowe wileńskie"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4986
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4986
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Składniki
Przepis przysłała Wiesława Kwinto-Koczan z Torunia
Twarożek rozkrusz na tacy. Przykryj serwetką lub pergaminem, odstaw w ciepłe miejsce do zgliwienia na 1-2 dni (twarożek w tym czasie zacznie się lekko rozpływać).
Twarożek posyp solą i kminkiem, dodaj masło, dobrze wymieszaj, jeśli potrzeba – przypraw. Dłońmi uformuj gomółki. Susz 2-3 godziny w piekarniku w temp. 80°C. Najlepiej smakują podane z pieczywem.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie