Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny obiad dla każdego Pana domu. Golonka peklowana podana z chrzanem, kapustą i jasnym piwem. Dodatkowo gotowane pyrki lub porządna kromka chleba. W gwarze wielkopolskiej na to danie mówi się ajsbany zez chrzanem.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 410
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 93
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 410
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 93
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
1. Golonki wkładam do garnka z wodą (by były przykryte), dodaję włoszczyznę, ziele i liść laurowy. 2. Gotuje do miękkości.
3. W między czasie przygotowuję kapustę. Smażę ją na smalcu wieprzowym lub gęsim z dodatkiem pieprzu.
4. Gotuję pyrki.
5. Podaję z pyrkami lub chlebem, chrzanem, kapustą i jasnym piwem.