Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z piekarnika. Golonki z indyka podane z kwaśną kiszoną kapustą połączoną z słodkim ananasem - połączenie idealne:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 134
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 134
Składniki
Golonki indycze myjemy, osuszamy a następnie nacieramy przyprawami. Odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce.
Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku. Plastry ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Dodajemy sok ananasowy / ilość zależy od tego jaka kwaśna jest kapusta i jak słodkie lubimy dania/ oraz liście laurowe i ziele angielskie. Kapustę z dodatkami przekładamy do jednego rękawa foliowego a golonki indycze do drugiego. Rękawy układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C i pieczemy ok. 1 godz. Podajemy zaraz po upieczeniu.