Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka z pieca"
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 26
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 26
Składniki
Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa.
Golonkę oczyść. Coca-colę wymieszaj z przyprawami, polej mięso, wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Co jakiś czas odwróć.
Ziemniaki pokrój na ćwiartki, pieczarki na plastry, cebulę w piórka, marchewki na kawałki. Golonkę z marynatą i warzywa włóż do rękawa do pieczenia. Piecz 2 godz. w 200°C. Zmniejsz do 180°C, rozetnij rękaw, piecz 30 min, podlewając sosem.
Czas przygotowania: 160 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie