Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka z indyka w marynacie miodowo-musztardowej pieczona w piekarniku wraz z warzywami. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo:)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
Miód mieszamy z musztardą, olejem, sosem sojowym, sokiem z cytryny oraz pieprzem. Golonki z indyka /najlepiej podobnej wielkości/ myjemy, osuszamy, obtaczamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy na godzinę. Seler, marchew, pietruszkę, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plastry. Cukinię kroimy w grubsze półplastry wraz ze skórką. Golonki wraz z warzywami przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego /naczynie przykrywamy/. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy 80 min a następnie folię rozcinamy lub naczynie odkrywamy i pieczemy jeszcze 10 min.