Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TRADYCYJNE DANIE W KUCHNI POLSKIEJ
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3291
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3291
Składniki
GOLONKĘ OCZYŚCIĆ,DOKŁADNIE UMYJ.PRZYPRAWY ZMIEL,DODAJ POSIEKANĄ CEBULĘI CZOSNEK,NATRZYJ NIMI GOLONKĘ,WŁÓŻ DO GŁĘBOKIEGO NACZYNIA,PRZYKRYJ I ODSTAW NA NOC.
PO TYM CZASIE GOLONKĘ WYJMIJ,OCZYŚĆ Z PRZYPRAW,WŁÓŻ DO DUŻEGO,GŁĘBOKIEGO GARNKA,ZALEJ WRZĄCĄ WODĄ I GOTUJ,LICZĄC 20 MINUT NA KAŻDE 50 DAG MIĘSA.
WŁOSZCZYZNĘ OCZYŚĆ,UMYJ,OBIERZ,OSUSZ,WŁÓŻ DO GARNKA Z GOLONKĄ I GOTUJ JESZCZE RAZEM OKOŁO 15 MINUT.
GOLONKĘ WYJMIJ Z WYWARU,POSYPPAPRYKĄ,WŁÓŻ DO BRYTFANNY,PODLEJ SZKLANKĄ WYWATU Z GOTOWANIA,WSTAW DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA I PIECZ W TEMP.200 ST.PRZEZ OKOŁO 20-30 MINUT AŻ SKÓRKA SIĘ ZRUMIENI.