Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka pieczone w piekarniku,mięso kruche i miękkie odchodzi od kości. Sos dopełnił całości potrawy,serdecznie polecam:) i
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 495
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 495
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 157
Składniki
Umyte golonka zaprawić przyprawami i sokiem z czarnej porzeczki. Sok dodaje aromatu ,lekkiej kwasowości oraz cierpkości potrawy. Wszystko wymieszać i odstawić na godz. Po tym czasie przykryć wierzch i włożyć do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i piec 50min. Kiedy golonka są miękkie wyjmujemy je ,a sos doprawiamy. Mieszamy łyżkę skrobii ziemniaczanej w 1/4 szkl.zimnej wody i wlewamy do sosu. Sosu powinno być około 1l,jeśli sos będzie za gęsty trzeba dolać sok lub przegotowaną wodę. Sos doprawić do smaku,włożyć golonka i zapiec.. Jeśli mięso nie jest miękkie to zapiekać jeszcze z 15 min.pod przykryciem.
Smacznego życzę!