Golonka

Golonka
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Agunkaa
Golonka ala Kuron

Przygotowanie

  1. Oczyszczone i umyte golonki gotowac w przyprawach do czasu az mieso zacznie odchodzic od kosci.

  2. Przygotuj bejce,dokladnie mieszajac wszystkie skladniki.

  3. Golonki po ugotowaniu wyjmujemy do brytfanny w ktorej ma sie dopiekac,nacinamy skorke,ja skore calkiem sciagam ,nacieramy bejca golonke reszta bejcy podlewamy wlewamy do brytfanny

  4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do190 stopni okolo 50 min

  5. Podajemy z pieczonymi ziemniakami,chrzanem,lub zeby bylo zdrowiej z salatami.

Komentarze do przepisu (1)

renka 03 marca 2010
Mniam -pychotka i nie jestem facetem;)
Składniki