Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy robi gołąbki z mięsem mielonym a może tak trochę odmiany?
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Składniki
1. Kapustę obgotowujemy, mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2. Liść kapusty rozkładamy na desce, na liściu układamy mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy tak samo jak gołąbki.
3. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebule dodajemy papryki pokrojone w paseczki oraz ogórki w pół plasterki, prużymy aż warzywa będą miękkie. 6. Pod koniec prużenia wlewamy przecier i doprawiamy papryką oraz solą.
7. Sosem warzywnym polewamy gołąbki. 8. Zapiekamy 30 minut w 180°C.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.