Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba ie ma Polaka który nie kocha gołąbków. Te troszkę w innym wydaniu.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1808
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1808
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
Składniki
Farsz: Ryż gotujemy i studzimy. W misce mieszamy mięso, ryż, posiekaną natkę pietruszki, wbijamy jajko doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i nasionami fenkułu i łyżką musztardy dijon. Wyrabiamy farsz. W dużym garnku gotujemy wodę z niewielką ilością soli. Gdy woda zacznie się gotować, wrzucamy liście kapusty i czekamy ok. 1- 2 min aż lekko zmiękną. Na liście kładziemy farsz i mocno zwijamy aby się nie rozwinęły i tak do wykończenia farszu. Na dnie garnka układamy pozostałe liście kapusty. Ciasno układamy gołąbki i zalewamy wodą z gotowanej kapusty. na wierzch kładziemy talerz i obciążamy aby gołąbki nie wypływały na wierzch. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy ok. 45 - 60 minut. W między czasie doprawiamy liściem laurowym, zielem angielskim solą, pieprzem i papryką. Po ok. 45min wlewamy zmiksowane pomidory lub przecier. Doprowadzamy do wrzenia. Ostrożnie wyjmujemy talerz. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wywaru i wlewamy powoli do całości. Zagotowujemy Podajemy z ulubionymi dodatkami.