Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż pisać...klasyka ,pycha....
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Kapustę sparzyłem w osolonym wrzątku. Ryż ugotowałem al dente ,bez soli. Mięso zmieliłem i dodałem do ostudzonego ryżu. Cebulę pokroiłem w kostkę ,zeszkliłem na rozgrzanym smalcu. Dodałem do całości. Wymieszałem razem z posiekanym koperkiem i do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Liście kapusty oddzieliłem ,na każdy ułożyłem farsz i zawinąłem. Dno brytfanki wyłożyłem wierzchnimi liśćmi kapusty ,ułożyłem na nich gołąbki ,które zalałem bulionem warzywnym. Zapiekałem je przez 2 godziny w temperaturze 200 stopni C.