Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z farszem mięsno ryżowym, podane z ziemniakami i polane sosem pomidorowym.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 260
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 730
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 136
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 260
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 730
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 136
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Składniki
Ze sparzonych liści kapusty formujemy gołąbki nadziewając je farszem zrobionym z mięsa i ugotowanego ryżu. Uformowane gołąbki układamy w garnku, przykrywamy liśćmi kapusty, zalewamy wodą z przecierem pomidorowym i kawałkami pomidorów, liściem laurowym, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną oraz domową pastą rosołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości gołąbków, do 60 minut od momentu zagotowania się bulionu. Odlewamy do mniejszego garnczka litr wywaru z gotowania, zagęszczamy mąką i chwilę gotujemy. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.
Ugotowane gołąbki podajemy z ziemniakami i polewamy sosem, możemy także posypać pokrojoną natką pietruszki i koprem. Smacznego!!!