Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pęczakiem i sosem pomidorowym"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 140
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 140
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
130 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji 2,40 gr • Przepis na 7-8 porcji.
Kaszę przepłukuję i gotuję w osolonej wodzie. Z kapusty wykrawam głąb, wkładam ją do gotującej się wody. Gdy liście lekko zmiękną, odsączam ją i lekko studzę. Delikatnie odrywam liście i ścinam z każdego zgrubienia.
Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Mięso mieszam z kaszą, wbijam jajko, dodaję cebulę, lubczyk, pietruszkę. Przyprawiam solą i pieprzem, mieszam. Farsz nakładam na liście, ciasno je zwijam.
Na dnie garnka układam liście kapusty, na to gołąbki – ściśle jeden przy drugim. Zalewam je bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Duszę pod przykryciem ok. 1 i 1/2 godz.Źródło: Kobieta i życie