Gołąbki z młodej kapusty z pieczarkami.

Gołąbki z młodej kapusty z pieczarkami.
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Młoda kapustka i do tego farsz z pieczarek,pyszne połączenie no i dietetyczne:) Polecam.

Składniki

  • Kapusta młoda 2 główki
  • Pieczarki 1,30kg
  • Cebula 5-6 szt.
  • Kasza jęczmienna 4 torebki po 10 dkg
  • Ryż 4 torebki po 10 dkg
  • Masło 1 kostka
  • Wegeta,pieprz,sól,magii
  • Liście laurowe 4 szt.
  • Ziele angielskie 8 ziarenek
  • Bulion do zalania gołąbków

Przygotowanie

  1. Ryż i kaszę ugotować około 15min.
    Wyjąć i dać do miski.
    Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na maśle,dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soków.Doprawić przyprawami.
    Dodać do kaszy i ryżu.Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
    W czasie gdy farsz nam stygnie wyciąć głąby z kapusty i sparzyć przez moment.
    Liście same odchodzą,powycinać twarde końcówki.
    Nałożyć farsz i zawijać gołąbki.
    Na spód położyć liście ,które nie nadawały się do zawinięcia i układać gotowe gołąbki.
    Dodać liście ,ziele i zalać bulionem.Część dusiłam w piekarniku a część w rondlu.
    Dusić do miękkości kapusty.
    Można podać z sosem pomidorowym.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 04 czerwca 2016
Takich jeszcze nie robiłem. Brzmi bardzo smacznie.
Docherro 05 czerwca 2016
polecam:)
Składniki
  • Kapusta młoda 2 główki
  • Pieczarki 1,30kg
  • Cebula 5-6 szt.
  • Kasza jęczmienna 4 torebki po 10 dkg
  • Ryż 4 torebki po 10 dkg
  • Masło 1 kostka
  • Wegeta,pieprz,sól,magii
  • Liście laurowe 4 szt.
  • Ziele angielskie 8 ziarenek
  • Bulion do zalania gołąbków
Składniki