Kapustę p wycięciu głąba sparzyć i stopniowo oddzielać liście.
trafiłam na dobrą kapustę bo prawie wszystkie liście wykorzystałam.
Te które nie nadawały się dałam na spód naczynia.
Kaszę i ryż pogotować 5 min.i zostawić na pół godz.w tej wodzie by napęczniała.
Mięso zmielić.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na tłuszczu.
Do miski dać zmielone mięso,cebulę oraz kaszę i ryż.Dodać sól,pieprz i dobrze wymieszać.
Spód naczynia wyłożyć liśćmi.Zawijać w liście farsz gołąbkowy i układać ściśle w naczyniu.
Dodać kilka ziaren ziela angielskiego i liście laurowe.
Zalać bulionem do połowy gołąbków.
Wierzch wyłożyć liśćmi.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180st.35 min.
Smacznego życzę!
Komentarze do przepisu (14)
*Przejdziesz do wersji klasycznej