Gołąbki z mięsem i grzybami

Gołąbki z mięsem i grzybami
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Po prostu, takie z grzybami.

Składniki

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 300 g mrożonych borowików
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 250 g ryżu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Liście kapusty sparzamy we wrzątku.

    Ryż gotujemy al dente.

    Mięso mielimy z grzybami i natką.

    Ryż łączymy z mięsem i grzybami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając.

    Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy pod przykryciem 90 min. w 180°C.

    Podajemy z ulubionym sosem.

Składniki
  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 300 g mrożonych borowików
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 250 g ryżu
  • sól, pieprz
Składniki