Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z mielonką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Połowniak ze Stalowej Woli
Głąb wytnij, kapustę zalej wodą, zagotuj. Osącz, podziel na liście. Ryż i kaszę ugotuj osobno. Odcedź. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mielone, podsmaż. Pieczarki pokrój, podduś osobno na oleju. Mielonkę podziel na kawałki. Ryż, kaszę, mięsa i pieczarki wymieszaj, przypraw.
Farsz ułóż na liściach kapusty, zwiń. Gołąbki ciasno ułóż w rondlu. Dwie filiżanki wody zagotuj, wlej sok pomidorowy, wymieszaj, przypraw. Zalej gołąbki. Piecz godzinę w 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie