Gołąbki z liści buraczka

Gołąbki z liści buraczka
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gosia2000
Liście z buraczka żółtego, mają podobny smak jak kapusta ( nie są tak wyraziste jak od buraczków czerwonych ). Zrobiłam na próbę parę sztuk. Smakują jak gołąbki w kapuście włoskiej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Liście buraczków umyj , sparz gorącą wodą.

    Ryż ugotuj na pół twardo , odsącz, dodaj do mięsa mielonego.

  2. Dodaj przyprawy : sól, pieprz, majeranek , mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.

  3. Farsz zawijaj jak normalne gołąbki. Układaj ciasno w garnku.

    Podduś 15 minut w wywarze ( rosole co tam masz akurat ).



    Smacznego !!!



Komentarze do przepisu (2)

ErJot 18 lipca 2019
Ciekawy pomysł.
slodkisentyment 19 lipca 2019
Bardzo fajny i ciekawy przepis :)
Składniki
Składniki