Gołąbki z kaszą jaglaną

Gołąbki z kaszą jaglaną
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Są smaczne i polecam :)

Składniki

  • Kapusta włoska
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki kaszy jęczmiennej średniej
  • 6 sztuk dużej cebuli
  • olej do smażenia
  • pieprz czarny, sól do smaku
  • kopiata łyżka papryki czerwonej
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • bulion warzywny ok. litr

Przygotowanie

  1. Kasze ugotować w osobnych naczyniach w/g przepisy na opakowaniu.
    Cebulę pokroić, posypać przyprawami i smażyć na oleju, do momentu lekkiego przyrumienienia.
    Usmażoną cebulę wymieszać z ugotowanymi kaszami. Doprawić jeszcze do smaku w/g uznania.

    Kapustę włoską zalać wrzątkiem, wyjmować kolejno po jednym liściu.
    Przed parzeniem kapusty należy wyciąć środek, tak zwanego głębia.
    Gotowe zawinięte gołąbki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, dajemy liście laurowe, ziele angielskie, zalewamy bulionem i dusimy w piekarniku pod przykryciem.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 10 kwietnia 2019
świetny dodatek obu kasz :)
Składniki
  • Kapusta włoska
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki kaszy jęczmiennej średniej
  • 6 sztuk dużej cebuli
  • olej do smażenia
  • pieprz czarny, sól do smaku
  • kopiata łyżka papryki czerwonej
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • bulion warzywny ok. litr
Składniki