Gołąbki z kaszą.

Gołąbki z kaszą.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: magelo
Pyszne gołąbki z kaszą zawijane w świeżej kapuście.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kapustę lekko gotuję , oddzielam liście i wycinam twarde części.Koperek drobno siekam.

  2. Mięso wkładam do miski , dodaję kaszę połowę koperku , doprawiam solą i pieprzem. Mieszam dodając ok. 100 ml. zimnej wody. Robię kulki jak na klopsy i zawijam w liście.

  3. Boczek kroję w kostkę i umieszczam w garnku. Jeżeli zostały mi jakieś liście kapusty układam 3-4 na boczek. Umieszczam na nich warstwą gołąbków, posypuję koperkiem i smaruję częścią koncentratu. Resztę gołąbków układam na górę smarując resztą przecieru.

  4. Na około 3 minuty wstawiam garnek na ogień, następnie podlewam wodą do zalania gołąbków. Duszę pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 minut.

Składniki
Składniki