Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gołąbki z kaszą zawijane w świeżej kapuście.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 218
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 218
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Kapustę lekko gotuję , oddzielam liście i wycinam twarde części.Koperek drobno siekam.
Mięso wkładam do miski , dodaję kaszę połowę koperku , doprawiam solą i pieprzem. Mieszam dodając ok. 100 ml. zimnej wody. Robię kulki jak na klopsy i zawijam w liście.
Boczek kroję w kostkę i umieszczam w garnku. Jeżeli zostały mi jakieś liście kapusty układam 3-4 na boczek. Umieszczam na nich warstwą gołąbków, posypuję koperkiem i smaruję częścią koncentratu. Resztę gołąbków układam na górę smarując resztą przecieru.
Na około 3 minuty wstawiam garnek na ogień, następnie podlewam wodą do zalania gołąbków. Duszę pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 minut.