Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kapusty pekińskiej"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Monika Gorowa ze Świebodzina
90 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 15 porcji
Kapustę obieram z liści, wykrawam z nich grubsze części i pojedynczo zanurzam we wrzątku, by lekko zmiękły. Odkładam na sito.
Mięso przyprawiam do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami. Dodaję jajko, posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę oraz ugotowany ryż. Z masy mięsnej formuję kulki i zawijam je w liście kapusty. Następnie wkładam gołąbki do garnka (warto ułożyć na jego dnie kilka liści kapusty, żeby gołąbki się nie przypaliły), zalewam bulionem, wrzucam liście laurowe, ziele angielskie i gotuję 30-40 min. 15 minut przed końcem dodaję koncentrat. Gołąbki podaję z ziemniakami.Źródło: Kobieta i życie