Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne dla fanów soi
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Soję zalewamy zimną wodą i zostawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia płuczemy i gotujemy soję przez 2 godziny. Wystudzoną soję mielimy w maszynce do mięsa.
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami dusimy na patelni bez tłuszczu pod przykryciem.
Wystudzone pieczarki mieszamy z soją, pieczarkami i jajkami. Doprawiamy dość intensywnie solą i pieprzem.
Kapustę parzymy we wrzątku i zdejmujemy z niej kolejno liście. Z liści odcinamy twarde elementy i na środku każdego liścia kładziemy farsz. Gołąbki zwijamy dość ciasno i układamy w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Zalewamy rosołem i gotujemy ok. godziny do miękkości kapusty. Smacznego!