Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy gołąbki, uwielbiamy bulgur...postanowiliśmy połączyć je w jedną całość. Do tego szalotki i delikatne mięso, połączone z natką. Pycha.
Polecam.
Odsłon: 565
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 466
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 331
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 790
Polecam.
Odsłon: 565
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 466
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 331
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 790
Składniki
Z kapusty wycinamy głąb i sparzamy. Następnie delikatnie odrywamy liście i usuwamy grubsze „nerwy”. Bulgur gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Studzimy. Mięso mielimy na średnich oczkach i dodajemy do bulguru razem z posiekaną natką, kiełkami, posiekaną i zeszkloną na oliwie z oliwek, szalotką. Masę wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy liść wykładamy farsz, zawijamy i układamy w brytfance. Całość zalewamy bulionem i zapiekamy 50 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem lub jogurtem naturalnym wymieszanym z odrobiną posiekanej mięty.