Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i zdrowe danie na obiad.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Wykonanie: Kapustę oczyścić, oddzielić większe liście, i sparzyć we wrzątku, po czym odsączyć i ostudzić. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem soli, ostudzić i połączyć z mięsem, zmiażdżonym czosnkiem i zeszkloną cebulą. Przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. W między czasie przygotować garnek na parę (garnek zalać wodą ¾ objętości). Na przygotowane liście kapusty kłaść farsz, zwijać zgrabne gołąbki i układać na sicie w garnku na parę. Gotować około 50 minut do miękkości kapusty. Gotowe gołąbki wyłożyć na talerze i polać sosem pomidorowym. SMACZNEGO!