gołąbki w wersji wegetariańskiej

gołąbki w wersji wegetariańskiej
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
pyszne :)

Składniki

  • 1 duża kapusta włoska
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 woreczki drobnej kaszy
  • 2 woreczki ryżu
  • 1 kg. pieczarek + oliwka do smażenia
  • 2 duże cebule
  • liść laurowy, ziele angielskie, sól do smaku, pieprz mielony
  • papryka słodka w proszku, 1 litr bulionu warzywnego

Przygotowanie

  1. Kasze i ryż gotujemy osobno w osolonej wodzie. Pieczarki kroimy w plasterki, cebule szatkujemy i smażymy oba składniki na oliwce.
    Po usmażeniu mieszamy z kaszami i ryżem. Doprawiamy do smaku. Jeśli chodzi o mnie, sypałam wszystkiego dużo.

    Z kapusty wykrawamy głębia z dużą obwódką. Ułatwi to nam wyjmowanie liści podczas gotowania.

    Gołąbki po zawinięciu układamy w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia. Zalewamy bulionem, sypiemy liść i ziele między gołąbki.
    Dusimy pod przykryciem na małym ogniu pół godziny.
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (5)

GREGORHSPEED 21 września 2017
Poproszę ;)
Bellapi 22 września 2017
czy z mięchem czy bez zawsze pyszne :)
KORAL 23 września 2017
Fajne :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 duża kapusta włoska
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 woreczki drobnej kaszy
  • 2 woreczki ryżu
  • 1 kg. pieczarek + oliwka do smażenia
  • 2 duże cebule
  • liść laurowy, ziele angielskie, sól do smaku, pieprz mielony
  • papryka słodka w proszku, 1 litr bulionu warzywnego
Składniki