Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki w wersji mini"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 104
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6604
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 169
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1239
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5780
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 104
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6604
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 169
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1239
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5780
Składniki
Na rozgrzanym maśle obsmaż pokrojoną w kostkę marchew i cebulę.
Dodaj ugotowany ryż, jajka i posiekany tymianek. Dopraw solą i pieprzem.
Liście kapusty sparz we wrzątku, odetnij nerwy i nałóż na środek przygotowany farsz. Zwiń warzywa w zgrabne paczuszki. Owiń je nitką lub szczypiorkiem.
Ułóż gołąbki w garnku i zalej je wodą. Po 30 minutach gotowania dodaj kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy. Na koniec zaciągnij sos zasmażką z mąki i masła.Źródło: Kurier TV